nr.1 foodmagazine

winterminestrone met cannellinibonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Om je aan op te warmen: flinke, gevulde minestrone met cannelinibonen. Houd ‘m vega door ’t brood met boerenkoolpesto te besmeren, maak ‘m Italiaans door de bruschetta met pancetta te beleggen. Fijne bonus: dit soeprecept laat zich makkelijk verdubbelen. Ideaal om een deel in te vriezen! 

winterminestrone met cannellinibonen

hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie + extra
1 rode ui, grofgesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 pastinaak, in blokjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
3 groentebouillontabletten
1 kruidenbosje (bijv. rozemarijn, tijm en salie)
400 g gesneden savooiekool (± ¼ kool)
1 blik cannellinibonen (310 g), uitgelekt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
handvol basilicumblaadjes
stevig brood, voor erbij

Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pastinaak 3 min. zonder te kleuren. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1-2 min. bakken. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten met een spatel klein.

Voeg 4 blikken met water, de bouillontabletten en het kruidenbosje toe en breng de soep aan de kook. Voeg de savooienkool toe en kook de soep 5 min. zachtjes.

Voeg de cannellinibonen toe en warm 2 min. mee. Verwijder evt. het kruidenbosje. Roer de kaas, basilicum en peper naar smaak erdoor. Lekker met stukken stevig brood en roomboter of tapenade.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT EN STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

minestrone-delicious