nr.1 foodmagazine

cajunvis met friet van zoete aardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pittige cajun-vis, crunchy zoete aardappelfriet, aioli en je favoriete blondbier. We kunnen ons geen betere start van het weekend wensen.

cajunvis met zoete-aardappelfriet

hoofdgerecht | 4-6 personen

4 x 180 g stevige witvisfilets* (bijv. koolvis of kabeljauw), vel verwijderd
30 g boter, gesmolten
2 el cajunkruiden*
80 ml olijfolie
800 g zoete aardappelen, in frieten gesneden
1½ el (fijne) kristalsuiker
voor erbij: aioli, korianderblaadjes en partjes citroen

Bestrijk de vis met de gesmolten boter, bestrooi met zout en peper en de cajunkruiden. Zet 30 min.weg om te marineren.

Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de zoete aardappelfrieten met 60 ml olie, bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg ze op een rooster, op een bakplaat en bak ze 25 min. tot ze krokant zijn en keer ze halverwege.

Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis aan beide zijden, in 6-8 min. gaar.

Serveer de vis met de friet, aioli, koriander en partjes citroen.

* Witvis: kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl. Cajunkruiden koop je bij de supermarkt of bestel je online.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ANDY LEWIS STYLING VIVIEN WALSH

dit recept komt uit delicious. januari 2015

 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

cajunvis-delicious