bergkaasfondue met maanzaad

Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.

 

bergkaasfondue met maanzaad

hoofdgerecht | 4 personen

1 stronk broccoli, in roosjes
1 stronk bleekselderij (stengels uit het hart)
2 stevige peren (niet te rijp)
400 ml droge Italiaanse witte wijn
2-2½ el maïzena
200 g fontina al peggio of abondance (kaaswinkel), geraspt
200 g asiago stationato of appenzeller (kaaswinkel), geraspt
200 g gorgonzola pikanta, geraspt
1½ el maanzaad (supermarkt, natuurwinkel)
1 rogge-boekweitbrood of volkorenstokbrood, in blokjes van 2 cm

Kook de broccoli 1-2 min. in kokend water met zout, giet af, spoel koud en laat uitlekken. Halveer de grotere bleekselderijstengels in de lengte, laat de blaadjes eraan zitten. Snijd de peren in partjes en verwijder het klokhuis. Leg groenten en fruit op een mooie schaal.

Roer een borrelglaasje wijn en de maïzena door elkaar. Verwarm de rest van de wijn in een kaasfonduepan (of een steelpan met dikke bodem) tot net tegen het kookpunt. Voeg alle kaas toe en roer hem erdoor, de fondue mag niet koken. Roer de maïzena erdoor, dan bindt de fondue en verwarm nog 1 min. Voeg het maanzaad toe. Zet de kaasfondue op een brander. Geef het brood en de groenten en fruit erbij om in de kaasfondue te dippen.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

Dit recept komt uit delicious. februari 2014

 

bergkaasfondue