dumplings met salie, feta en varkensstoof

Deze dumplings kun je ver van tevoren maken. Bewaar ze in de vriezer, dan hoef je ze op de dag zelf alleen nog maar maar gaar te koken, te besprenkelen met gebrande boter en gul te bestrooien met dragonblaadjes.

Dit hapje past heel goed bij Josephine’s punch. Het recept daarvoor vind je hier.

dumplings met salie, feta en varkensstoof

hapje | 4-6 personen ± 15 stuks

250 g procureur (varkensschouder, bestel bij je slager)
2 el olijfolie
1 kleine ui, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
½ tl vijfkruidenpoeder
2 el salie, fijngesneden
scheutje madera
1 el appel- of perenstroop
500 ml wildbouillon, warm
1 pakje ronde gyoza-vellen
50 g feta, heel fijn verkruimeld
3 eiwitten, losgeklopt
4 el boter
3 el verse dragonblaadjes

Voorbereiden (kan enkele dagen van tevoren)

Bestrooi het vlees een half uur van tevoren met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de ui en de knoflook op laag vuur. Snijd het vlees in blokjes. Zet het vuur hoger. Voeg het vlees toe aan de pan met het vijfkruidenpoeder en de salie. Blus na 2 min. af met een scheutje madera. Voeg de appelstroop en wildbouillon toe, zodat het vlees net onderstaat. Breng aan de kook en zet daarna het vuur heel laag. Stoof het vlees in minstens 4 uur gaar of totdat het boterzacht is en uit elkaar valt. Haal het vlees uit het vocht en laat afkoelen. Zeef het kookvocht en bewaar of vries in voor een wildsaus.

Vul 12 gyozavelletjes met elk 1 el stoofvlees en besprenkel het vlees met een ½ tl fijn verkruimelde feta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de buitenrand van de velletjes met het eiwit en vouw ze dicht in de vorm van een halve maan. Druk de rand met je vingertoppen iets aan. Bewaar de dumplings goed afgesloten in de vriezer.

Bereiden (begin een half uur van tevoren)

Breng een pan, ruim gevuld met water, aan de kook en voeg zodra het water kookt genoeg zout toe. Laat de dumplings iets ontdooien en kook ze in het zoute water in 2 min. gaar of totdat ze boven komen drijven. Gebruik een spatel om ze uit de pan te scheppen. Doe de boter in een steelpan en laat bruisen en lichtbruin worden in 4-5 min.. Leg de dumplings op een schaal, besprenkel ze met de gebrande boter en bestrooi met dragon.

Voorbereiden ± 1 uur / stoven ± 4 uur / bereiden ± 20 min.

RECEPT JESSICA LEK FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

 

dumplings-delicious
cocktails-hapjes