nr.1 foodmagazine

vanilleroomijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak dit vanilleroomijs alvast 1 of 2 weken van tevoren. Vlak voor kerst maak je er dan prachtige desserts mee!

vanilleroomijs

nagerecht | 1 l, 4-6 personen

1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
350 ml volle melk
400 ml slagroom
5 eierdooiers
150 g suiker

Doe het vanillestokje, de zaadjes, melk en 150 ml slagroom in een ruime steelpan. Breng op laag vuur net tegen de kook aan en laat 10-12 min. trekken.

Klop intussen in een kom de eierdooiers met de suiker en een snufje zout met een mixer in 5-8 min. dik en romig. Giet nu langzaam al kloppend de hete melk in de kom. Klop tot alles goed is gemengd en giet terug in de pan. Zet weer op het vuur en laat al roerend met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla, maar laat het niet koken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de rest van de slagroom erdoor en laat helemaal koud worden in de koelkast en daarna nog zeker 4 uur of liever nog 1 nacht in de koelkast rusten voor een mooie structuur. Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs.

Bereiden ± 25 min. / rusten ± 4 uur tot 1 nacht / invriezen ± 1-4 uur

vanilleroomijs-delicious