nr.1 foodmagazine

frambozenijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk frambozenijs. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht, na de testproeverij op de redactie!

Je kunt van onderstaand frambozenijs ook frambozen-rozemarijnijs maken. Laat dan de fijngehakte naaldjes van 2 takjes rozemarijn mee koken in de suikerstroop.

frambozen-sorbetijs

nagerecht | 1 l, 4-6 personen

600 g (diepvries)frambozen
1 gelatineblaadje
200 g suiker
1-2 el citroensap

Ontdooi de frambozen en pureer ze met een staafmixer. Week het gelatineblaadje 5 min. in ruim koud water. Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water en een snuf zout al roerend totdat alle suiker is opgelost. Knijp het gelatineblaadje goed uit en los het, van het vuur af, op in het suikerwater. Meng de suikersiroop met de frambozen en zeef het evt. om de pitjes te verwijderen. Breng eventueel op smaak met wat van het citroensap. Laat koud worden in de koelkast. Draai het frambozenmengsel volgens de gebruiksaanwijzingen in de ijsmachine tot ijs.

Bereiden ± 20 min. / afkoelen ± 1 uur / invriezen ± 1-4 uur.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

frambozenijs-delicious