gerookte heilbot met basilicum en citroen

Easy en ultrasnel: deze uitnodigende hapjes waarmee je direct de toon zet voor je kerstdiner. Gerookte heilbot met frisse basilicumcrème en een beetje citroen. Goed voor te bereiden, maar als je dat vergeet kun je dit hapje ook in 20 min. in elkaar draaien.

gerookte heilbot met basilicumcrème en citroen

hapje | 4-8 personen

2 el basilicum + topjes, voor garneren
4 el zure room
100 g gerookte heilbot, in stukken
1 (bio)citroen, schoongeboend

Voorbereiden (kan ½ dag van tevoren)

Stamp in een vijzel de basilicum zo fijn mogelijk. Roer de basilicum door de zure room: deze kleurt nu groen. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden (begin 10 min. van tevoren)

Verdeel de basilicumcrème over 8 lepels, of over 4 bordjes. Verdeel de vis over de lepels of borden. Rasp de citroenschil erboven, knijp een beetje citroensap erover en garneer met basilicumtopjes. Als je het hapje op lepels serveert, leg deze dan op een mooie schaal

Tip: Je maakt dit hapje nóg lekkerder met wat Hollandse garnalen erover.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 10 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK

heilbot-delicious