speculaaswafels met kaneelroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Geen zin in taaitaai, maar wil je de smaak en geur van warme specerijen in huis niet missen? Maak voor 5 december speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen.

Zo maak je swirls van speculaas met een vulling van pruimen en walnoten…

speculaaswafels met kaneelroom

gebak | 6 stuks

1 tl nootmuskaat, vers geraspt
1 tl gemberpoeder
¼ tl kruidnagel, gemalen
1 tl kardemom, gemalen
1 tl witte peper, gemalen
½ recept voor snel wafelbeslag
30 g cacao, voor garneren
ook nodig: wafelijzer

kaneelroom
150 ml slagroom
50 g poedersuiker
1 tl kaneel, gemalen

Doe alle specerijen in een koekenpan en rooster ze kort tot ze beginnen te geuren. Meng de specerijen door het wafelbeslag en bak er volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat 6 wafels van.

Klop intussen de slagroom lobbig en klop de poedersuiker en kaneel erdoor. Serveer de wafels met een gulle schep kaneel room en bestrooi met een beetje cacao.

Tip: Ook erg lekker: haal een wafelhelft door gesmolten chocolade. Laat de chocoladewafels hard worden op een koekjes rooster.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT BAS ROBBEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

driedubbel chocoladekoekjesGeef ook eens delicious. driedubbel chocoladekoekjes cadeau! Onweerstaanbaar lekker!

speculaaswafels-delicious