nr.1 foodmagazine

slowgestoofd rundvlees in chu hou

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven. Proef ‘m in deze stoof met klapstuk.

slowgestoofd rundvlees in chu hou saus

hoofdgerecht | 4-6 personen

125 ml arachideolie
1½ kg klapstuk of runderborststuk, in grove stukken
2 uien, in dikke parten gesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
8 cm gemberwortel, geschild en de helft in dunne plakjes, de andere helft heel fijngesneden
125 ml chu hou-saus*
750 ml runderbouillon van goede kwaliteit
3 anijssterren
1 tl (fijne) kristalsuiker
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 bosje koriander, de blaadjes afgehaald
2 el limoensap
milde rode chilipeper, in ringen, voor garnering

Verhit 60 ml van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de klapstuk in porties bruin en zet weg. Voeg de ui, knoflook en de plakjes gemberwortel toe en bak 2-3 min. tot alles lichtgekleurd is. Voeg de chu hou-saus toe en bak al roerend 1 minuut. Doe het vlees terug in de pan, samen met de bouillon, de steranijs, suiker en voldoende water zodat het vlees onderstaat. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het vlees 2 uur garen tot het zacht is.

Meng de tomaatjes, gember, koriander en limoensap met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.

Garneer het klapstuk met de chili en geef er de tomatensalade bij.

* Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven.

Bereiden ± 2½ uur

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE ALAN BENSON STYLING DAVID MORGAN

 

rundvlees-delicious