blog makkie – gluren bij de buren

Hoofdredacteur Makkie: ‘Wat een heerlijk nummer om te maken. Met als absoluut hoogtepunt de testdag van het Duitse zoet. Het was een ware konditorei op de redactie, met wulpse taarten in overvloed. En knapperige en kleverige lebkuchen. En ook nog bolle berliners met aardbeienjam. Ja, dan kun je al mijn goede voornemens op een hoop gooien. Dan is er geen houden meer aan. Donauwellen: echt mijn guilty pleasure. Wat een recept. Goddelijk.’ 

IMG_1167

Mister Kitchen vertrok voor dit nummer met fotograaf Ernie Enkelaar en een Dutch Oven naar het Duitse waddeneiland Sylt en culinair redacteur Merijn Tol nam Ernie mee naar lekker Wallonië (wat een baan hè?).

Merijn gaat altijd goed voorbereid op pad en stippelt haar route perfect uit. Kritisch en enthousiast. Ze informeerde voor de zekerheid nog even bij Le Commissariat général au tourisme Wallonie naar de allermooiste, allerleukste plekken in dat prachtige land. Maar het bleef stil vanuit België. Dus heeft ze, als doorzetter, gewoon zelf de onderste steen boven gehaald. Vanuit een prachtig houten huis in het bos. Misschien zelfs inspirerend voor Le Commissariat. Het resultaat: een wondermooie, lekkere route door Wallonië (waarbij ze mevrouw Micheline Bouillon en haar jambon d’Ardenne in haar hart sloot) die we met de hele redactie meteen willen volgen. Dat wordt vast ons volgende redactie-uitje.

Tot dan doen we het met Gentse waterzooi, peterseliespätzle, mosselen met aquavit, pfannkuchen met bramen, rosébubbels uit Luxemburg, perencider uit Engeland. En de verhalen over Sylt en Wallonië. En een Belgische kaasheld uit Brussel. Het leven is meer dan goed. Geniet van een met plezier gemaakte delicious.

Benieuwd naar ons septembernummer? Bestel hier jouw exemplaar!