nr.1 foodmagazine

turkse pizza voor veel met aubergine

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kneden, rijzen, uitrollen, beleggen met lamsgehakt, aubergine en tomaat, 20 min. in de oven en klaar is je Turkse pizza! Cheaten? Neem dan een groot plat Turks brood, snijd dit horizontaal door, besprenkel met olijfolie en beleg de snijvlakken met de tomaat en het gehaktmengsel.

Probeer ook deze Turkse lampastei met komijn, koriander en yoghurt!

turkse plaatpizza met aubergine

hartige taart | 12 personen

500 g bloem, gezeefd + extra voor uitrollen
1 zakje gedroogde gist (7 g)
5 el olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g lams- of rundergehakt
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 aubergine, in blokjes
4 trostomaten, in dunne plakjes
1 bosje koriander, blad grof gesneden
4 el ongezouten gepelde pistachenootjes, grof gehakt
extra vierge olijfolie
300 g Turkse yoghurt, voor erbij

Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, gist, 3 el olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.

Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit de uiringen met de knoflook zachtjes 5 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul op half hoog vuur. Schep de komijn en de kaneel erdoor en bak nog 1 min. Voeg de aubergine toe en bak de groente in 4 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een royaal met bloem bestoven werkvlak uit tot een ovale lap van 42-45 cm lang, keer regelmatig en bestuif met nog wat bloem. Leg op een bakplaat met bakpapier. Belg met de plakjes tomaat en het gehakt-auberginemengsel. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Haal de taart uit de oven, bestrooi met de koriander en pistachenoten en besprenkel met extra vierge olijfolie. Snijd de plaatpizza warm in brede repen en serveer hem met een lepel yoghurt.

Bereiden ± 30 min. / rijzen ± 1 uur / oven ± 20 min.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

ovenrecepten kookboek

De 60 lekkerste recepten uit de oven vind je in deze delicious. special die je hier in de webshop kunt bestellen.

turkse pizza met aubergine | delicious