nr.1 foodmagazine

quiche met selderij, little gem en roquefort

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bowl, huzarensalade, quiche… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig – incl. kleurige styling – hebben we bij delicious. vertaald naar nu. Met o.a. deze quiche (meer retro ga je ‘m niet krijgen) 3.0

Deze kipquiche is ook érg lekker! 

quiche met selderij, ui, little gem en roquefort

buffet- of hoofdgerecht | 6-8 personen | v

130 g bloem
75 g ijskoude boter, in blokjes
1 ei
2 little gem
2 zoete uien, in halve ringen
½ bosje bladselderij
150 g blauwe kaas, bijv. roquefort, stilton
4 eierdooiers
1 heel ei
350 ml room
ook nodig: spring- of quichevorm van 24 cm Ø, ingevet, steunvulling

Meng met je vingers van de bloem, boter en een snuf zout snel een kruimelig deeg. Het deeg mag niet warm worden. Voeg het ei en 2-3 el ijskoud water toe en vorm het snel tot een zacht deeg dat los komt van de kom. Je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Vorm er een platte schijf van, verpak in folie
en laat in koelkast 30 min. rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm Ø en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er bakpapier en daar steunvulling op. Bak de taart in het midden van de oven in 10 min. voor. Verwijder bakpapier en steunvulling en zet de taart nog 5 min. terug in de oven.

Snijd intussen de little gem in flinterdunne parten. Snijd de bladselderijblaadjes ragfijn. Klop de eidooiers los met het ei en de room en breng op smaak met zout en veel peper.

Neem de taart uit de oven, verdeel de little gem in een cirkel over het deeg. Verdeel ook de uien erover. Verbrokkel de kaas en verdeel over de uien. Bestrooi met de selderij.

Schenk het room-eimengsel erover. Bak de taart 20 min., verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog 10-15 min. Laat uit de oven 5 min. afkoelen, snijd in punten en serveer.

Bereiden ± 35 min. / rusten ± 30 min. / oven ± 50 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN. MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN, VICTOR DELAUNAY

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

quiche met roquefort - delicious