nr.1 foodmagazine

10 x hapjes op een lepel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Amuses maak je ook eenvoudig thuis. En als je ze hapjes noemt kijkt niemand vreemd op om er meer dan één te eten. We hebben 3 basisrecepten en 7 variaties daarop bedacht. Als het aan ons ligt wordt een lepeltjesbuffet helemaal hét ding deze zomer.

kippenlevertjespaté met 3 toppings

Fruit 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperste teen knoflook in 30 g boter glazig. Voeg 150 g schoongemaakt kippenlevertjes toe en bak ze net gaar. Blus af met 2 el cognac en bestrooi met zout en peper. Pureer het uitgelekte afgekoelde mengsel met 2 el crème fraîche tot een smeuïge paté.

3 toppings voor kippenlevertjespaté

1) Beleg met wat waterkers + bedruppel met sesamolie + bestrooi met sesamzaad

2) Beleg met plakjes vijg + wat rucola + bestrooi met licht geroosterd amandelschaafsel

3) Beleg met blokjes avocado gemengd met korianderblad, olijfolie, limoensap en za’atar + garneer met flinterdunne reepjes rode peper

zalmtartaar met 3 toppings

Hak 125 g verse zalmfilet met een scherp mes in stukjes. Meng de zalm met 1½ el citroensap½ el fijngeknipte bieslook en zout en peper naar smaak. Laat de vis ± 2 uur marineren in de koelkast.

3 toppings voor zalmtartaar

1) Plukjes zeewiersalade + reepjes ingemaakte gember

2) Saffraanmayonaise (week 10 saffraandraadjes in ½ el sinaasappelsap en klop door 3 el mayonaise) + sliertjes komkommer + chiazaad

3) ¼ geschaafde venkel gemengd met 1 el rijstazijn + rucolakers of tuinkers + kappertjes

roomkaasmousse met 4 toppings

Meng 100 g roomkaas (kamertemperatuur) met 50 ml geklopte slagroom, rasp van ½ schoongeboende (bio)citroen, 2 tl citroensap½ teen geperste knoflook en versgemalen peper.

4 toppings voor roomkaasmousse

1) Reepjes geroosterde paprika (pot) + plakjes zwarte olijf + basilicumblaadjes

2) Mais met limoensap + fijngesneden rode ui + stukjes jalapeñopeper + korianderblad

3) Dunne partjes nectarine + geroosterde gehakte pistachenootjes + fijngesneden muntblad

4) Flinterdunne plakjes radijs + groene pesto en geschaafde parmezaan

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN

hapjes