nr.1 foodmagazine

8x hartige dips

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij zijn hard bezig met onze marathon van 100 hapjes. Vandaag vind je 8 hartige dips die bijna allemaal in een kwartier te maken zijn.

peterselie-hummusdip v

Pureer 300 g kikkererwten (blik) met de blaadjes van ½ bosje platte peterselie, 1 of 2 tenen geperste knoflook, 1 el tahin,½ tl gemalen komijn, 50 ml extra vierge olijfolie, zout en peper naar smaak. Schep in een schaaltje en maak af met een straaltje olijfolie en wat extra peterselieblaadjes. Lekker met geroosterd pitabrood en rauwkost. Bereiden ± 10 min.

Variatie: vervang de kikkererwten door doperwten en de peterselie door munt.

romescodip v

Pureer 3 el geroosterde amandelen met 3 geroosterde rode paprika’s (pot), 1 rode peper (zaden verwijderd, fijngesneden), 2 tenen knoflook, ± 100 ml extra vierge olijfolie en 1½ el rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet minstens 1 uur in de koelkast om op smaak te komen. Lekker met bijv. mini-kipkebabs, gegrilde lamskoteletjes of gehaktballetjes.

Variatie: gebruik gele paprika’s en neem hazelnoten in plaats van amandelen. Schep samen in een schaaltje en roer voor een marmereffect.

makreeldip met appel

Prak met een vork 200 g gerookte makreel- filet zonder vel grof met 125 ml crème fraîche. Schep er 1 fijngesnipperd sjalotje, 2-3 tl fijngesneden kappertjes, 1 groene appel in blokjes en 2 takjes fijngesneden dille door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met zuurdesemcroutons of spelttoast. Bereiden ± 15 min.

Variatie: vervang de makreel door gerookte forel of haring.

bietjespesto met basilicum v

Pureer in de blender of met de staafmixer 150 g blokjes gekookte rode biet, 50 g walnoten, 2 flinke tenen knoflook en 6 el extra vierge olijfolie. Roer er een handvol geraspte parmezaanse kaas en 5 fijn- gesneden basilicumblaadjes door en breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicumblaadjes. Lekker voor grissini, bruschette of ciabatta.
Variatie: vervang de bietjes door een handvol verse kruiden (koriander, peterselie, munt), dan heb je kruidenpesto.
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

hartige dips