nr.1 foodmagazine

aardbeientaartjes met tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes. 

aardbeien-tijmtaartjes

dessert | 8 stuks

8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
2 el geleisuiker
600 g gehalveerde aardbeien
tijmblaadjes
losgeklopt ei
tijmbloemetjes en aarbeienjam, voor erop

Steek uit het bladerdeeg rondjes van 12 cm ∅. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 rondjes deeg. Bestrooi elk rondje met de geleisuiker. Verdeel de aardbeien en wat tijmblaadjes erover, maar laat 1½-2 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk licht aan. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en bestrooi de taartjes met geleisuiker. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met verwarmde aardbeienjam en garneer met tijmbloemetjes.

Bereiden ± 45 min. / afkoelen ± 30 min. / oven ± 20 min.

aardbeientaartjes