nr.1 foodmagazine

limoncello cobbler

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Naar zee? Je hebt niet veel meer nodig dan limoncello, een mousserende witte wijn en zelfgemaakt citroensiroop om deze friszure strandcocktail te maken. 

limoncello cobbler

drankje | 6 personen

100 ml water
100 g suiker
sap en rasp van 2 (bio) citroenen
2 glaasjes limoncello (100 ml)
1 fles mousserende witte wijn (champagne, prosecco of cava), gekoeld
evt. ijsblokjes
3 plakjes citroen, gehalveerd

Voorbereiden thuis:
Verhit het water met de suiker op zacht vuur en roer zodta de suiker oplost. Voeg de citroenrasp en -sap toe aan de siroop en breng tegen de kook aan. Laat de citroensiroop zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Meng de siroop met de limoncello en schenk in een afsluitbare beker of flesje.

Bereiden op ’t strand:
Vul hoge glazen voor een kwart met de limoncellosiroop. Schenk de glazen driekwart vol met de mousserende witte wijn en doe er evt. een blokje ijs bij. Serveer met een schijfje citroen.

Voorbereiden ± 15 min. / afkoelen ± 30 min. / bereiden ± 5 min.

RECEPT EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

cobbler limoncello | delicious