nr.1 foodmagazine

bovenstebeste burgers van Ter Marsch & Co

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerst de beste burger van Rotterdam, daarna de beste van tout Nederland. Althans volgens Bogue en een vakjury van de Horecava. De burgeresse maakt nieuwsgierig én hongerig. Dus toog redacteur Bas naar Ter Marsch om daar de beste burger van het land te proeven.

‘De burgeresse van Ter Marsch is ultiem sappig. Mals en net stevig genoeg om haar vorm te behouden, maar meer dan dat niet. In je mond proef je dat er goed vlees gebruikt is. Met die lichte smaak van ijzer, een korstje, smaakdragend vet en pietsje zout. Lekker hoor, vooral op het fluffy briochebroodje dat ze hier gebruiken en vooral door de lik wintertruffeljus waarmee hij wordt afgelakt. En de huissaus van Ter Marsch omarmt de burger: wat het precies is, is geheim. Maar het lijkt op een mayonaise met een toets kerrie. Daar komt natuurlijk het gewone maar onmisbare werk van sla, augurk, panchetta en Spaanse ui bij kijken. Geen boerenkaas voor mij, maar dat kan wél.

Ik eet menig burger, maar die van Ter Marsch is de beste classic-style burger die ik dit jaar heb gegeten. Ik zou er voor omreizen.

Je vindt Ter Marsch in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Een beetje arty straat met galerieën boetiekjes en kroegen. Ter Marsch is niet groot en je kunt er niet reserveren. Maar de service is snel dus burgeretende bofferds staan binnen een uur weer buiten.’

Ter Marsch & Co , Witte De Withstraat 70 in Rotterdam

TEKST BAS ROBBEN

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

burger
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!