ijsbergsla met rode basilicum en oosterse dressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ijsbergsla

Nee, salades zijn allang geen in elkaar geflanst bijgerecht meer. Ze verdienen en krijgen de aandacht! Gelukkig maar, want anders konden we nooit met zoveel overtuiging deze ijsbergsla met rode basilicum en oosterse dressing aanraden.

saladeboek

ijsbergsla met rode basilicum en oosterse dressing

voor- of bijgerecht | 4-6 personen

½ krop ijsbergsla
½ komkommer
4 el verse munttoppen
1 kleine rode peper, zaadlijsten eruit, in dunne ringetjes
½ bos rode basilicum* blaadjes geplukt

dressing
2 sjalotten, in ringetjes
4 el vissaus
1½ gele basterdsuiker
2 limoenen, uitgeperst
3 el rijstolie*

Roer voor de dressing in een kom de sjalotjes, vissaus, suiker en het limoensap goed door elkaar zodat de suiker oplost. klop de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de halve ijsbergslakrop in 8 dunne parten en leg ze op een grote schaal.

Schaaf met een kaasschaaf de komkommer over de lengte in langs dunne linten. Verdeel de linten over de ijsbergsla en schenk de dressing erover. Bestrooi met een beetje zout uit de molen, de munt, rode peper en het basilicumblad.

*Rode basilicum heeft een iets uitgesprokener smaak dan groene, en is lekker peperig. Te koop bij sommige goedgesorteerde groentewinkels en soms op de markt. Of neem groene basilicum. Rijstolie is bij veel supermarkten en de toko te koop, je kunt ook zonnebloemolie gebruiken.

saladeboek