frambozen-noten-zadenrepen met oerzoet: goed zoet

Voor toetjes en gebak grijp je al snel naar de glanzende witte suikerkristallen. Toch zijn er meer ingrediënten waar je taart, koekjes en zelfs snoepjes lekker zoet mee kunt maken. Bijvoorbeeld in een crunchy frambozen-noten-zadenreep met oerzoet. Die eet je bij de thee of neem je mee als lekker extraatje.

Wissel eens af met dadel-mueslirepen. Lekker voor onderweg of als tussendoortje!

frambozen-noten-zadenrepen met oerzoet

repen | 10 stuks

300 g frambozen (vers of diepvries)
150 g gedroogde cranberry’s
100 g pistachenoten
20 g lijnzaad
20 g pompoenzaad
20 g zonnebloemzaad
30 g oerzoet (of naar smaak)*
10 g sesamzaad
ook nodig: met bakpapier bekleed bakblik (15 x 15 cm)

Doe de frambozen en 100 g cranberry’s in een pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat ± 15 min. al roerend inkoken tot een dikke massa.

Verwarm de oven voor op 150°C. Rooster in een droge pan de pistachenoten licht in ± 3 min. licht op middelhoog vuur. Hak de helft van de pistachenoten grof en roer dit samen met de geroosterde zaden en de helft van het oerzoet door de frambozenmassa. Druk de massa op een met bakpapier bekleed bakblik uit tot een rechthoek van ± 15×15 cm of tot het een dikte van ± 1 cm heeft.

Meng de rest van het oerzoet met de rest van de cranberry’s samen met het sesamzaad, 1 tl water en de rest van de pistachenoten. Druk het pistachemengsel stevig op de frambozenmassa. Vorm weer bij tot een vierkant. Bak in het midden van de oven ± 1 uur. Neem uit de oven en snijd met een heel scherp mes in repen. Laat helemaal afkoelen en stevig worden.

*oerzoet is ongeraffineerd, gedroogd suikerrietsap, te koop in natuurwinkels.

bereiden ± 25 min. / oven ± 1 uur

PRODUCTIE EN RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

Smaakt naar meer? In delicious. het bakboek staan 132 recepten om je vingers bij af te likken! 

bakboek

 

Heb je de koekjes van delicious. al geproefd? Heerlijk bros, met cranberry en witte chocolade. Bestel ze hier in onze webshop. 

frambozen noten zaden reep | delicious