salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een wow-salade uit ons saladeboek. Met knapperige gegrilde asperges en een dressing waar je gegarandeerd verliefd op wordt. 

In ons saladeboek vind je nog 99 andere saladerecepten. Je kunt hem hier easy bestellen.

salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

lunch- of voorgerecht | 4 personen v

1 bosje groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden
4 eieren
40 g ongezouten pistachenoten
1 el zonnebloemolie
75 g rucola
75 g veldsla
75 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd

dressing
5 g tijmtakjes, blaadjes afgerist
75 ml yoghurt
1½ el citroensap
1 el lemon curd
50 ml zonnebloemolie

Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.

Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 min. net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Breng voor de eieren water en kook de eieren 6 min., zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en halveer ze.

Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak ze grof.

Verhit de grillpan, bestrijk de asperges met de olie en leg ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.

Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eitjes erop en bestrooi met pecorino en pistache. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze