nr.1 foodmagazine

lamsbrochette met tomatentartelettes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janneke is dol op de Franse keuken. Daarom laat ze deze maand haar licht schijnen op bekende regionale gerechten. Uit de Provence komen deze lamsbrochettes met knapperige tomatentaartjes. 

lamsbrochette met tomatentartelettes

hoofdgerecht | 4 personen

6 tenen knoflook, fijngesneden
1-2 takjes rozemarijn, alleen naaldjes
8 el olijfolie
600 g lamsfilet, in blokjes
4 plakjes roomboterbladerdeeg (320 g, diepvries), ontdooid
300 g troskerstomaatjes
200 g couscous
400 ml kippenbouillon, verwarmd
2 kleine courgettes, in kleine blokjes
1 bosje platte peterselie, fijngesneden
1 citroen, in partjes
ook nodig: 8 satéprikkers, 4 taartvormpjes van 10 cm Ø, ingevet

Doe 3 tenen knoflook, rozemarijn, 3 el olijfolie, zout en peper naar smaak en de lamsfilet in een stevige (diepvries)zak. Sluit de zak, meng goed en laat 1 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Prik de bodem en de zijkanten met een vork in. Verdeel 1 teen knoflook over de deegbodems. Zet er de tomaatjes op. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak de tartelettes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Rijg het lamsvlees aan spiesen.

Strooi de couscous in een schaal. Schenk er de bouillon op en laat de couscous wellen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsspiesen in 6 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.

Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie en bak hierin de resterende 2 tenen knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 2 min. beetgaar. Roer de couscous met een vork los en schep door de courgette. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

Leg de tomatentartelettes en de lamsspiesen op 4 borden. Geef de couscous en de partjes citroen er apart erbij.

Bereiden ± 35 min. / marineren ± 1 uur / oven ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Dit recept verscheen eerder in delicious.

lamsbrochette met tomatentartelles