nr.1 foodmagazine

feestmeringue

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ons favoriete zoet: meringue! Je maakt voor ieder wat wils met onze verschillende topping-ideeën. Enjoy!

schuimpjes met verschillende toppings

gebak | ± 30 stuks

4 eiwitten (M)
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena

kies een topping

– fijngehakte gedroogde (rode) vruchtjes, bijv. kersen, gojibessen of cranberry’s

– licht geroosterd amandelschaafsel

– grof gestampt venkelzaad

– fijngehakte bittere chocolade

– vanillezaadjes

– fijngemalen koffiebonen

– fijngehakte gekonfijte vruchtjes (bijv. ananas, mango, citroen)

speciaal voor kinderen: fijngeknipte marshmallows of discosprinkles

Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. De kom kan nu omgekeerd worden gehouden! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.

Verwarm de oven voor tot 100ºC. Schep of spuit met een spuitzak met glad mondstuk ±30 mooie schuimpjes op een met bakplaat met bakpapier.

Bestrooi de schuimpjes met toppings naar keuze. Droog de schuimpjes 1½ uur in de voorverwarmde oven. Schakel de oven uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen en extra stevig worden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Tip Voeg ook een paar druppels aroma (bijv. amandel, anijs, mokka, vanille) of kleurstof aan het eiwitschuim toe!

Tip Schuimpjes kunnen ook prima worden ingevroren.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 1½ uur + afkoelen ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

schuimpjes meringue | delicious