nr.1 foodmagazine

lemon & lime cheesecake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

We trakteren vandaag op lekker frisse lemon & lime cheesecake van Rudolph van Veen. Zo lekker dat je hem morgen weer wil maken. Beloofd!

Cheesecake & citroen is ook in deze taart de gouden combi 

lemon & lime cheesecake

gebak | 12 personen

500 g verse roomkaas
400 g volle citroenkwark
200 g suiker
5 eieren
35 g bloem, gezeefd
sap en rasp van 1 (bio)limoen
rasp van 1 (bio)citroen

gekonfijte citrusplakjes
225 g suiker
1 (bio)citroen
2 (bio)limoenen

bodem
80 g ongezouten roomboter
200 g digestive koekjes
ook nodig: een dichte vorm (taartpan of tarte tatinvorm) van 24 cm, ingevet, met op de bodem op maat geknipt bakpapier

Stap 1
Verwarm de oven voor op 130ºC.

Stap 2
Vet de vorm dun in en leg er op maat geknipt bakpapier in, dit zorgt ervoor dat je na het bakken en koelen de taart goed uit de vorm krijgt. Smelt de boter in een steelpan tot net gesmolten. Verkruimel de koekjes en meng met de boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een ingevette vorm en druk het met een bolle lepelkant extra aan.

Stap 3
Klop eerst de roomkaas in een ruime kom helemaal glad, voor je de andere ingrediënten toevoegt, anders krijg je de roomkaas niet mooi glad meer. Voeg de kwark, suiker, de eieren en bloem toe en klop tot een homogeen mengsel. Roer er het limoensap en beide citrusraspen door. Schenk de vulling op de kruimelbodem en bak de taart in de voorverwarmde oven in 90-120 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen.

Stap 4
Breng voor de gekonfijte citrusplakjes in een wijde (saus)pan de suiker met 250 ml water aan de kook. Los de suiker op tot een heldere siroop. Snijd de citroen en 2 limoenen in dunne plakjes. Leg ze in de suikersiroop en laat 45 min. op laag vuur trekken, niet koken! Laat de plakjes in de siroop afkoelen. Bewaar ze in de siroop of laat ze op een rooster uitlekken en in 10-12 uur drogen (bewaar de heerlijke siroop, lekker door yoghurt en vla en om limonade mee te maken!).

Haal de taart uit de vorm, laat op kamertemperatuur komen en garneer met plakjes gekonfijte citrus.

Bereiden ± 60 min. / oven ± 2 uur / afkoelen en rusten ± 1 nacht

BASISRECEPT EN TEKST RUDOLPH VAN VEEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL RECEPT JANNEKE PHILIPPI BEREIDING EKE MARIËN

cheesecake limoen en citroen | delicious