nr.1 foodmagazine

pancakes met power

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een pannenkoekenontbijt is altijd een goed idee! Wij bakken ze fluffy met friszure bessen en zoeten ze verstandig met dadelsiroop.

powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen

ontbijt, snack of nagerecht | 4 personen

125 g boekweitmeel*
75 g amandelmeel*
1 tl bakpoeder, gezeefd
2 eieren
300 g rijst- of amandelmelk*
50 g kokosolie* + extra voor in de koekenpan
200 g bosbessen of blauwe bessen (evt. diepvries)
dadelsiroop*

Meng de meelsoorten met het bakpoeder en een snuf zout in een hoge kom. Druk een kuiltje in het midden van het meel en breek hierboven de eieren. Klop vanuit het midden met een pollepel steeds meer meel door de eieren totdat het dik is. Voeg dan steeds roerend vanuit het midden steeds wat melk toe, totdat alle meel is opgenomen en het een dik beslag zonder klonten is. Als je teveel melk ineens toevoegt, krijg je klontjes, die je niet makkelijk meer wegroert. Roer nu rustig de rest van de  melk erdoor.

Smelt de kokosolie in een koekenpan en klop door het beslag. Roer de blauwe bessen erbij. Verhit de koekenpan op half hoog vuur goed voor, bestrijk de panbodem evt. met nog wat kokosolie. Schep 3 bergjes van het beslag in de pan en bak ze als drie-in-de-pan in 5-7 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 3-4 min. Houd ze warm op een bord dat je op een pan met zacht kokend water plaatst en bak zo ook de rest. Je hoeft geen olie meer toe te voegen, die smelt uit het beslag in de pan. Serveer de pannenkoekjes met dadelsiroop.

* Boekweit- en amandelmeel, amandel- en rijstmelk, dadelsiroop en kokosolie  zijn te koop bij natuurwinkels. Bij de supermarkt heb je ook een steeds grotere keuze uit granen- en notenmelk. Je kunt ook soja- of geitenmelk nemen, maar de smaak hiervan is iets anders. Dadelsiroop is ook bij mediterrane winkels te koop.

Serveer de pannenkoeken met delicious. bosbessenjam. Deze en andere jams bestel je makkelijk en snel hier in onze webshop. 

power pancakes | delicious