gerookte makreel

Roken, een oeroude methode om vis langer houdbaar te maken. En o, wat wordt het er lekker van! Dit gerecht is super simpel: maak zelf een heerlijke tomatensaus en laat de makreel de smaken opnemen.

gerookte makreel in pittige venkel-tomatensaus

hoofdgerecht 4 personen

1 grote venkel, in stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie
1 blik tomaatblokjes, uitgelekt (à 450 g)
1-2 tl suiker
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
5 tomaten, ontveld, vocht en zaad verwijderd, in stukjes
evt. zoete chilisaus naar smaak
1 gerookte makreel, schoongemaakt, gefileerd (zie kader zelf vis roken)
gekookte witte of wilde rijst voor erbij
Bak de venkel en knoflook in een ruime koekenpan in de olijfolie in 10 min. langzaam zacht. Voeg de tomaatblokjes, suiker, rode peper en verse tomaten toe en laat zachtjes 5 min. koken. Als de saus nog te vochtig is, laat deze dan zachtjes iets inkoken. Je kunt de saus naar eigen smaak heter maken door extra rode peper en/of zoete chilisaus toe te voegen.

Leg de makreelfilets in de saus en warm kort mee. Geef er gekookte witte of wilde rijst bij.

Bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JET KRINGS FOODSTYLING EN RECEPTEN DIANA ROOS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

 

makreel met aubergine en amandelen | delicious