nr.1 foodmagazine

rundergoulash met brood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de snelle eenpansgerechten van delicious.friend Janneke in delicious. februari 2015. Wat dacht je van een verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash die je de avond ervoor al kan maken?

Verwerk goulash ook eens in een pastei met filodeeg. Hoe? Dat lees je hier….

rundergoulash met brood

hoofdgerecht | 4 personen

50 g boter
2 dikke uien, grofgesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
800 g rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
2 paprika’s, in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el milde paprikapoeder
2 tl karwijzaad
25 g bloem
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 rundvleesbouillontablet
1 laurierblad
1 bekertje zure room (125 g)
2 el peterselie, fijngesneden
1 (volkoren) stokbrood

Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.

Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.

Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 2½ uur

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

vleesboek van delicious.Nog veel meer lekkere gerechten met vlees in de hoofdrol vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel voor jezelf of geef cadeau aan een echte vleesliefhebber.

rundergoulash met brood | delicious