nr.1 foodmagazine

ingemaakte citroenen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ingemaakte_citroen_merijn_nadia_600

In Midden-Oosterse gerechten tajines en stoofgerechten worden ingemaakte citroenen gebruikt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen bij de Midden-Oosterse winkel… maar nog lekkerder is het om ze zelf te maken. En het is nog supersimpel ook! Dit zijn ingemaakte citroenen à la Merijn & Nadia.

ingemaakte citroenen

4-5 bio citroenen
grof zout
oranjebloesemwater

Kruis de citroenen  aan de bovenkant in tot halverwege, schep in iedere citroen een flinke theelepel zout. Doe de citroenen in een schone uitgekookte pot,stop er zoveel in dat ze goed klem komen te zitten, schep er nog 2 el zeezout bij en een scheutje oranjebloesemwater. Laat de citroenen op een koele donkere plek konfijten. Na ongeveer  3 weken of een maand zijn ze klaar voor gebruik. Gebruik alleen de aromatische schil en verwijder het bittere vruchtvlees. Ook heerlijk in dunne reepjes in een salade!

 FOTO CITROEN SERGE PHILIPPI FOTO PORTRET NADIA & MERIJN

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.