nr.1 foodmagazine

ingemaakte citroenen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In Midden-Oosterse gerechten tajines en stoofgerechten worden vaak ingemaakte citroenen gebruikt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen bij de Midden-Oosterse winkel… maar nog lekkerder is het om ze zelf te maken. En het is nog supersimpel ook! 

Probeer het meteen uit met deze citroenkip.

ingemaakte citroenen

4-5 bio citroenen
grof zout
oranjebloesemwater

Kruis de citroenen  aan de bovenkant in tot halverwege, schep in iedere citroen een flinke theelepel zout. Doe de citroenen in een schone uitgekookte pot,stop er zoveel in dat ze goed klem komen te zitten, schep er nog 2 el zeezout bij en een scheutje oranjebloesemwater. Laat de citroenen op een koele donkere plek konfijten. Na ongeveer  3 weken of een maand zijn ze klaar voor gebruik. Gebruik alleen de aromatische schil en verwijder het bittere vruchtvlees. Ook heerlijk in dunne reepjes in een salade!

Recept: Nadia & Merijn. Beeld: Serge Philippi