nr.1 foodmagazine

heerlijk hapje: hoisinballetjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yvette van Boven Hoisinballetjes

Hapjes, we zijn er dol op! Makkelijk voor te bereiden, superfeestelijk en gezellig. Deze hoisinballetjes zijn een heerlijke snack met een oosters tintje door de munt, koriander, gember en lamsvlees. Ideaal voor veel mensen.

hoisinballetjes

hapje | ± 20 ballen

500 g runder- of lamsgehakt
1 eidooier
4 el hoisinsaus (kijk in het oosterse schap van de supermarkt of bij de toko) 
+ 5 el extra voor garnering
1 tl vers geraspte gemberwortel
1½ el mosterd
2 el ketjap
1 bosje munt (± 20 g), fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
1 bosje koriander (± 20 g), fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
± 75 g vers broodkruim, panko of paneermeel
zwarte peper uit de molen en evt. zout
ook nodig: cocktailprikkers en een ingevette bakplaat

voorbereiden

Kan ½ dag van tevoren. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Voeg wat meer hoisinsaus toe als het te droog is of wat meer broodkruim als het te nat is. 
Rol er ± 20 ballen van ter grootte van een golfballetje. Dek af en bewaar gekoeld tot gebruik. Houd ongeveer 5 el hoisinsaus en wat verse kruiden apart.

bereiden

Begin 3 kwartier van tevoren. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ballen op de bakplaat en bak ze in ± 20 min. gaar. Laat ze een beetje afkoelen en doe ze dan over in een grote kom. Schep de achtergehouden hoisinsaus erover en schud de kom zodat alle ballen een laagje saus krijgen.Leg ze een voor een op een mooie schaal, steek er prikkers in en bestrooi 
met de overgebleven verse kruiden.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 10 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE ELLEN VAN MOL, MURIËL SCHRIJN