nr.1 foodmagazine

gearomatiseerde olie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

websitebeeld1

Cadeautjes krijgen is leuk, maar ze geven is soms nog leuker. Deze gearomatiseerde olijfolie maak je al met maar een aantal kruiden en specerijen. Kost niet veel, maar héél origineel! De kruidenolie is fantastisch voor pasta, vinaigrettes of als verrassend smaakaccent over ovengeroosterde aardappelen

gearomatiseerde olijfolie

bijgerecht | ± 250 ml

1 tl zwarte peperkorrels

1 tl chilivlokken

5-6 kruidentakjes (bijv. basilicum en rozemarijn)

250 ml extra vergine olijfolie

Doe de peperkorrels en chilivlokken in een gesteriliseerde fles van 250 ml. Was de kruiden en droog ze goed. Doe ze in de fles.

Verwarm de olie 2 min. op matig vuur. Laat de olie in 10 min. enigszins afkoelen.

Schenk de olie in de fles en sluit de fles. Zet 2 weken in de koelkast, zodat de olie de smaken van de kruiden en specerijen kan opnemen.

Bereiden ± 30 min./ wachten ± 2 weken

TIP Steriliseer de fles en was de kruiden goed, anders kan de olie bederven. Bewaar de kruidenolie in de koelkast. Neem de olie voor gebruik uit de koelkast, om even op kamertemperatuur te komen.

FOTOGRAFIE STURLA BAKKEN PRODUCTIE MAAIKE KOORMAN, MURIËL SCHRIJN