proefkoken voor kerst in delicious.december

We gaan weer lekker eten. Eigenlijk doen we dat elke maand, maar nu zijn we aan het proefkoken voor kerst met het nieuwste decembernummer. Want dat is nu juist zo fijn aan kerst: je kunt er zo lang naar uitkijken en ondertussen allerlei nieuwe smaken ontdekken. Wat eten we deze maand?

Wij vinden dat eten om te delen is. Dat vindt Sabrina Ghayour ook en zij deelt daarom haar Perzische gerechten. Wij vonden alles lekker dat uit de testkeuken kwam. De dunne lapjes bief met zoetzure granaatappelmelassedressing, de zacht kruidige lamsbiryani, pistacheijs, courgette-quinoasalade en ook de kipstoofschotel met saffraan, venkel en zuurbessen is verrukkelijk.

Als je met kerst écht iets lekkers wilt, ga je naar de poelier, slager en vis-, kaas- en groentespecialist. Eke Mariën maakt een rondje langs Nederlandse topleveranciers en kookt er 5 heerlijke feestgerechten mee. Fruits de mer, kaasfondue, gevulde reebout in korstdeeg, dungesneden biet met aardpeer en vitello met oester en auberginekaviaar.

Proef uit onze 3 mini-kookboeken! Slow, zoet en spicy liggen voor € 9,95 per stuk in de winkel. Ideaal voor in de schoen! Wij delen alvast twee wereldmenu’s. Een spicy voorgerecht van biefstuktartaar, een hartverwarmende vispie en tiramisu met chocolade. Of… fluweelzachte slowpaddenstoelensoep, Marokkaanse kikkererwten-wortelstoofschotel en appelgalette.

In de stoere keuken kookt Yolanda van der Jagt met wintergroenten. Oerwortels, pastinaak, witlof en savooiekool en aardse uien. Want juist van die alledaagse goenten kun je bijzondere feestgerechten maken die makkelijk maakbaar zijn. Fijn: Yolanda geeft je eenvoudige variaties die je kunt serveren als bijgerecht in elk (kerst)menu.

Onze Limburgse receptenschrijver Janneke Philippi is fan van delicatessenwinkel Eyserhalte in Zuid-Limburg. De producten hebben een uitgesproken smaak en zijn waanzinnig smaakvol. Janneke bedacht vijf gerechten met de producten van Eyserhalte. Wij stelden een mooie foodbox samen die je hier kunt bestellen. En dan is het maken van die lauwwarme zuurkool met gerookte zalm en mosterd-beurre blanc wel héél makkelijk.

Wat is er leuker dan verrast te worden met een grote schaal homemade lekkers? Inderdaad, als gulle gever binnenvallen bij familie, vrienden of buren met eigen culicadeautjes als luxe rocky road, zuurstokijs, panforte of een fles limoncello. Hoezo heb je nog een verlanglijstje nodig? Wij geven je de recepten en jij verrast.

Zet warme drankjes en coole hapjes in voor een gezellige avond met vrienden. Kleverige peer-gembercakejes, warme chocolademelk met butterscotch, kruidige Weense koffie, koffie-karamel ‘melting moments, very cherry cocktail en warme appelcider passeren onze partyrevue. Deze recepten zijn bovendien een perfecte aanleiding om weer eens een nieuw gedurfd hapje te maken en het slaapmutsje in ere te herstellen.

Wij vroegen aan onze delicious.koekjesbakker Dosia Brewer om Hollandse speculaas eens onder de loep te nemen. Ze start met een fantastisch kruidig basisdeeg en maakt daar eigen variaties op. Speculaas is de hele maand december lekker.

Wat is kerst zonder zoet? Daarom organiseren we een kerstbakworkshop bij Bakery Institute in Zaandam. Hier leer je onder leiding van toppatissier Hans Heiloo de kneepjes van het vak en ga je naar huis met de allerlekkerste deserttaart ooit. Kijk hier voor alle informatie.

Wat past beter bij december dan speculaas? Dille & Kamille heeft alles om perfecte speculaas te bakken. Samen met onze delicious.koekjesbakker Dosia Brewer kun je bij Dille & Kamille aan de slag. Kijk hier voor alle informatie.

Wil je al delicious.proefkoken voor kerst? Ga dan mee op culinaire ontdekking met delicious. in het Miele Culinary Institute. Volg onze inspirerende kookworkshop die helemaal in het teken van kerst staat. Lees hier verder.

delicious. cadeau doen? Kijk dan hier voor onze kerstcadeauabonnementen.

promo