nr.1 foodmagazine

nieuw koreaans bij yokiyo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Opgelet! Er wordt in Amsterdam nieuw Koreaans gekookt! Dominique en Tim, beiden geadopteerd uit Zuid-Korea, vonden hun vroegste smaakherinneringen terug toen ze hun moederland bezocht en leerde kennen. Chef Jaymz Pool haakte bij ze aan en zo stond een ideaal drietal klaar voor een restaurant dat enig in zijn soort is.

Yokiyo is vernieuwend Koreaans, maar dan wel met traditionele basics. Alles wordt zelfgemaakt, zeker de kimchi (ingelegde, gefermenteerde groenten). De vernieuwing zit in de variatie op basisrecepten, het gaat om smaken van spicy tot zoet tot zuur. Het historische pand op de Amsterdamse wallen is kaal, ruig, grootstedelijk en vol arty design, wat bijdraagt aan een aangenaam NY- of Londengevoel.

Beneden kun je aanschuiven aan lange gemeenschappelijke tafels en boven reserveer je voor de Koreaanse grill. Sakeliefhebbers leren hier de Koreaanse variant makgeoli kennen: melkig, zacht en te gek bij pittige hapjes zoals slawraps met eend of tofu of Koreaanse dumplings. Van de tafelhoutskoolgrill komt gemarineerd rundvlees, vele vis, kip, varkensbuik en short ribs. Erbij krijg je een scala aan heerlijke pittige smaakmakers: sesamolie met zout, pittige sausjes en verschillende soorten kimchi. Boven kun je zelf op de tafelhoutskoolgrill je eigen eend, rundvlees of varkensvlees maken, met bijvoorbeeld peerdaikon-kimchi en lente-ui gembersaus erbij. Verslavend lekker al deze pittige, kruidige smaken!

Yokiyo | Oudezijds Voorburgwal 67, Amsterdam | 020 331 45 62 | yokiyo.nl

 

P.s. Thuis voorproeven of nagenieten van Yokiyo’s Koreaanse gerechten? In delicious.oktober 2014 neemt Yokiyo je mee de Koreaanse keuken in!

Yokiyo Amsterdam