nr.1 foodmagazine

fairtrade koffie met witte-chocoladeroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koffie met witte-chocoladeroom

Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven we deze maand het recept voor warme fairtrade koffie met witte-chocoladeroom.

koffie met witte-chocoladeroom

drankje | 4 personen

200 ml slagroom
1 reep witte chocolade (100 g)
4 kopjes fairtrade espresso- of filterkoffie

Klop 125 ml van de slagroom bijna stijf. Schaaf voor de chocoladekrullen van de onderkant van de reep met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mes 25 g mooie krullen af. Je kunt de chocolade ook grof raspen als je dat makkelijker vindt. Hak de rest van de chocolade grof. Zet alles afgedekt koel weg 
tot gebruik.

Verwarm de rest van de slagroom. Doe het vuur uit en laat de gehakte chocolade onder
 af en toe roeren in de warme room smelten.

Maak 4 kopjes filter- of espressokoffie in ruime koppen. Verdeel er de warme chocoladeroom over. Schep een flinke lepel slagroom op elke kop koffie en bestrooi met 
de chocoladekrullen.

Voorbereiden ± 5 min. / bereiden ± 10 min.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING COEN BEUTE