nr.1 foodmagazine

de smeltkroes die hutspot heet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hutspot

Vier jongens zijn in Amsterdam een crossover-plek begonnen. Een koffieplek of lunchspot kan namelijk ook een winkel/artgallery/hangout voor creatievelingen zijn.

Hutspot Bij Hutspot draait het om unieke producten, kwaliteit en ambachtelijkheid: dat zie je in de kleding die wordt verkocht, de vintagemeubels, de boeken, de kunst én het eten. Je kunt Pieter, Nick, Nils en Reinier zien als een soort curatoren, als in een museum met elk hun eigen thema. Zij beslissen wat er in de winkel komt, de geselecteerde merken krijgen hun eigen vierkante winkelmeters en dragen een percentage af. Dat geldt ook voor het eetgedeelte, met een lange tafel op de eerste verdieping. Bas Beijer is de man in charge achter de bar en hij koos, in lijn met de filosofie, het ambachtelijke Mama desembrood van kunstenaar Karel Goudsblom, de lekkere worst van Brandt & Levie (ook te koop hier) en koffie van de Amsterdamse Bocca-broers. De kaart is klein, maar ferm, met lekkere belegde boterhammen. Er zijn plannen om in het weekend zelfs binnen eetkraampjes neer te zetten. Alles kan hier, ruimte zat en ideeën genoeg. Ben je hier eenmaal  binnen, dan kom je moeilijk weer weg. Zoveel te zien! Inmiddels kan je op twee plekken het totaal concept van Hutspot beleven.

Hutspot, Van Woustraat 4 en Rozengracht 204-210, Amsterdam hutspotamsterdam.com

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Hutspot