nr.1 foodmagazine

nifty koffie bij fiftyfifty

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chefs Krijn Kip en Maurice Rootink verbouwden en richtten hun koffieplek FiftyFifty binnen 3 weken in met spullen van Marktplaats. Dat past in hun 50/50-filosofie: 50% ambacht, 50% duurzaam en ook nog betaalbaar.

fiftyOmdat ze van Italiaanse koffiebars houden, drink je er snel even een espresso voor maar een euro. Het water hiervoor zuiveren ze zelf. Ze maken ook vleeswaren voor de broodjes: buikspek, lardo en vleeswaren die ze roken op de bbq. ’s Avonds is er een daggerecht dat mensen via Facebook of hun eigen 50/50-app kunnen bestellen. Krijn: ‘Wij houden van eenvoud. Niet te veel ingrediënten op je bord, naar Italiaanse traditie. Truffelrisotto, vis ‘en papillote’ en koken volgens het seizoen. Ook al kunnen we niet alles 100% bio doen, we willen wel weten waar onze ingrediënten vandaan komen, vooral het vlees. In de toekomst hopen we ons eigen restaurant te beginnen.

Fifty Fifty, Stationsweg 32, Bussum, 035 697 05 85, fiftyfiftybussum.nl

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

fifty