C.E.O. baas van het vlees

Je kunt er veel van vinden, maar de titel CEO past de Mario Ridder, de fameuze chef van restaurant De Zwetheul, als geen ander. Hij neemt zijn ‘vleeskantine’ heel serieus en werkt alleen met de beste stukken: de edele delen van het rund (met maïs gevoede Black Angus uit de VS).

baas van het vleesMario Ridder: ‘Eigenlijk eet je hier wat ik op mijn vrije dag ook wil eten. En ik bezuinig niet op vlees; het is precies dezelfde kwaliteit als bij De Zwetheul, alleen serveren we het zonder poespas. Het is kinderlijk eenvoudig: ik wil een goed mes, een goed glas, het beste vlees en de lekkerste zelfgemaakte friet. Onze côte de boeuf maken we in een Amerikaanse grillbroiler: zo wordt hij crispy aan de buitenkant en niet te gaar vanbinnen. ’s Winters zuurkool met fazant, maar ook draadjesvlees met puree of een broodje warm vlees (brioche, black angus): het is eenvoud op het hoogste niveau met de beste ingrediënten. Ik sta te popelen om een échte huzarensalade te doen of een Wagyu-entrecote. Klassiekers maken zoals het hoort en eten waar ík zin in heb.’ Alle gerechten van het restaurant gaan half of heel: bordjes pata negra met tomaat en olijfolie, livar-spek met hoeve-ei. Ook de CEO-burger, met epoisses en tomaat geserveerd, kan klein én groot. Ook bij de toetjes is de filosofie in Rotterdam hetzelfde: chocolade is altijd Valrhona, vanille is altijd echt. 36 wijnen staan open per glas en er is een top wijnkaart met Mario’s favorieten tegen vaste opslag. ‘Je kunt hier komen voor een hamburger met een glas huiswijn, tot 11 uur ’s avonds! Of uitgebreid dineren. ‘Ik vind die mix geweldig’, zegt de baas van het vlees die al denkt aan meerdere zaken…

CEO baas van het vlees, Sumatraweg 1-3, Rotterdam, 010-290 94 54 ceobaasvanhetvlees.nl

baas van het vlees