delicious.favorieten van Janneke Philippi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

favorieten

Janneke Philippi flikt het elke avond weer. Iedereen aan tafel geniet van haar gezinsgerechten. Wij vroegen haar naar de favorieten uit 100 nummers delicious., zodat jij erop kunt stemmen.

‘Ik heb niet zozeer ‘favorieten’ maar vooral gerechten die een poos regelmatig op tafel komen. Noem ze flex-favo’s. Opeens – vraag me niet waarom – verdwijnen ze en maken ze plaats voor nieuwe favo’s. Sommige komen nog wel weer terug hoor.

Breng hier je stem uit.

favorietenpaprikakip

mei 2007

De paprikakip is een originele variant op de klassieke goulash. Ik maak het met kippendijfilet die heerlijk mals en sappig stooft. Ik geef er brede lintpasta of rijst en een salade met frisse yoghurtdressing bij.

favorietenvarkenskarbonade met mosterd

september 2007

De varkenskarbonades met mosterd en cider van Nigella maak ik nog regelmatig op een doordeweekse dag. Met mosterd, cider en room, de eenvoud zelve en alle ingrediënten zijn altijd wel in huis. In plaats van karbonades gebruik ik ook nog wel eens saucijsjes, gehaktballetjes of biefstuk. Met kipfilet en fijne mosterd is het favoriet bij de tweeling!

favorietenorzosalade met zalm

mei 2008

Bill Granger is een van mijn favorieten. Zoals hij de zalm pocheert in de orzosalade in dit nummer, zo doe ik het nog steeds. Het visvlees is supersappig, echt een boost voor de zalmsmaak! De orzosalade komt zo nu en dan ook op tafel, vaak met tomaat, veel kruiden, een sjalotje en wat knoflook.

favorietenovenschotel van venkel, aardappel en munsterkaas

oktober 2013

De ovenschotel van venkel, aardappel en munsterkaas van Kirsten van Gartine heeft afgelopen winter vaak bij ons op tafel gestaan, op verzoek van Serge. Met vlees uiteraard, hij blijft een man 😉

favorietenkisir

februari 2014

De kisir staat de laatste weken met mooi weer regelmatig op tafel als maaltijdsalade. Vaak met bulgur, soms ook met tarwe of spelt. Heel eenvoudig! Ik verkruimel er lekker grof nog wat feta over en leg wat kebabs op de fry-top (bakplaat).

favorietenhollandse kalfsstoof met verse kruiden

juli 2014

De kalfsstoof in mijn productie heeft sinds de productie van deze rubriek al vaak bij ons op tafel gestaan, vooral als er extra mensen aanschuiven. Ik gebruik kalfssukade als stoofvlees, vlees waar je volgens mij iedereen een plezier mee doet. Geweldig mals, met een verrukkelijke romige saus.’

Breng hier je stem uit.

TEKST JANNEKE PHILIPPI

favorieten