nr.1 foodmagazine

landbouw in de grote stad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Landbouw in de stad is hip. Maar een stadslandbouwbedrijf waar 40 soorten groente, fruit, kip en paddenstoelen zijn…dat zie je niet vaak. In Uit je Eigen Stad (Rotterdam) eet je bovendien ook nog eens de Hollandse boerenkeuken en in de winkel kan je al het lekkers meenemen voor thuis.

Mede-oprichter Huibert de Leede: ‘Op een oud rangeerterrein produceren we van alles. Iedereen is welkom om ons te bezoeken en te komen eten.

Hoe smaakt jullie keuken?  ‘Als de Nederlandse boerenkeuken. Met bijvoorbeeld piepkuiken en wild uit de buurt. Er wordt dagelijks met de hand geoogst. Daardoor kunnen tomaten langer rijpen en hebben we plaats voor kwetsbare rassen. Dat zorgt voor uiterst verse smaken. Met het restaurant en de winkel houden we zo de hele voedselketen in eigen hand en maken we het landbouwbedrijf rendabel.

Uit je Eigen Stad | Marconistraat 39, Rotterdam – 06 13 24 19 49 | uitjeeigenstad.nl

TEKST MERIJN TOL

 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Uit je Eigen Stad - Rotterdam