nr.1 foodmagazine

linzen met wortel, rucola en kalkoenfilet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Linzen met wortel en kalkoenfilet

Wij kiezen tegenwoordig graag voor 80/20: 80% groente en 20% vlees. Niet alleen omdat je er delicious. mee kan koken, maar al die groenten reinigen je lichaam, geven energie én zijn bovendien elke dag van de week lekker!

linzen met wortel, rucola en kalkoenfilet

hoofdgerecht | 4 personen

170 g Griekse yoghurt
1 el fijngehakte muntblaadjes
1 tl honing
3 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 bos bospeen/worteltjes (± 750 g met loof), geschrapt, in reepjes
1 ui, in halve ringen
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
200 g kalkoenfilet, in dunne repen
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
800 g gekookte linzen (blik), uitgelekt
75 g rucola

Meng de yoghurt met de munt, honing en 1 teen knoflook, breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Verhit de olie in een wok en roerbak de wortel ± 5 min. Voeg de ui, rode peper en de rest van de knoflook toe en bak ( 3 min. mee.

Bestrooi de kalkoenrepen met wat zout en peper en bak ze samen met de Italiaanse kruiden 2-3 min. mee tot ze gaar zijn. Doe de linzen erbij en warm ze even door. Schep de rucola in delen door het gerecht en breng op smaak met zout. Zorg ervoor dat de rucola warm wordt maar niet gaart, verhit daarom niet te lang.

Serveer de linzenschotel in grote, diepe kommen of borden en geef de muntyoghurt er apart bij.

Bereiden 20 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS.PUUR.