gnocchi met romige tuinbonen

Ze zijn er weer volop: tuinbonen. De zachte tuinbonenpuree in deze romige gnocchi gaan heerlijk met het pitige van chorizo. Probeer ook eens deze ravioli van tuinbonen en buffelmozzarella!

gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo

hoofdgerecht | 4 personen

500 g kant-en-klare gnocchi* van goede kwaliteit
2 tl olijfolie
70 g chorizo, in plakjes
2 tenen knoflook, geperst
2 jonge preien, in ringen
280 g gedopte tuinbonen, geblancheerd
250 ml slagroom
geraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen

Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout tot ze aan de oppervlakte komen drijven en zacht zijn. Laat uitlekken. Verhit 1 tl van de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur, bak hierin de plakjes chorizo aan beide kanten tot ze wat zwellen en knapperig zijn. Neem de chorizo uit de pan, draai het vuur laag en voeg de rest van de olijfolie, de knoflook en prei toe. Bak zachtjes tot de knoflook begint te geuren en de prei zacht is.

Pureer de tuinbonen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de tuinbonenpuree samen met de room toe aan de pan en laat alles – onder af en toe roeren – zachtjes koken tot het goed warm is. Neem de pan van het vuur, voeg de gnocchi toe en schep goed om zodat de gnocchi met de saus is bedekt. Schep in een grote schaal en verdeel de chorizo en citroenschil erover. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

* Gnocchi is bij sommige supermarkten en Italiaanse delicatessenwinkels te koop.

Bereiden ± 35 min.

FOTOGRAFIE DAWIE VERWEY RECEPTEN ABIGAIL DONNELLY CULINAIRE ASSISTENTEN HANNAH LEWRY, LOUISE THOMAS