nr.1 foodmagazine

delicious. gin & tonic

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

We shaken, muddlen, stirren en layeren cocktails, mocktails en vocktails. Net zolang tot we de perfecte gin & tonic in het glas hebben! Niet alleen als aperitief, maar ook naast risottoballetjes, blini’s of springrolls. Omdat je als basis maar twee ingrediënten nodig hebt, zijn er 1001 mixmogelijkheden. Fijne bonus: je blijft de karaktertrekken van gin proeven.

gin tonicGin & Tonic ontstond ooit als Brits soldatenmedicijn tegen malaria om bittere kinine weg te spoelen door toevoeging van suiker en gin. Spanjaarden pikten die magistrale combi op en het werd een instant hit in Spanje. Spanjaarden drinken G&T cocktails met specerijen en verse kruiden in grote bourgogneglazen. Als je neus bij het drinken in het glas past, kun je de subtielere smaken beter herkennen. Wij schenken liever Nederlandse gin, bijvoorbeeld die van VL92, met moutwijn en vers korianderblad.

Ontdek hoe dichtbij de traditie nog is (ginever ofwel jenever) en of proef de Spaanse variant met Spaanse gin Mare, een mediterrane gin met rozemarijn, basilicum, tijm, citrus, jeneverbes, koriander en groene kardemon.

G&T ingredienten

Wij vroegen prijswinnende bartender Ivar de Lange van Café Demain in Nijmegen een cocktail voor delicious. samen te stellen waarin je tong elk ingrediënt herkent. Hij kiest in deze spicy cocktail voor VL92 Gin. In deze volwassen gin van Nederlandse bodem proef je vers korianderblad en citrus die wonderwel combineren met pimentkorrels en gember. Het allerlekkerst is natuurlijk als je je G&T zelf mixt: wanneer de twee ingrediënten samenkomen stijgt het aroma op uit het gekoelde glas.

recept delicious.G&T

cocktail | 1 persoon

een paar pimentkorrels (bij specerijenwinkel of online)
50 ml VL92 Gin*
ijsblokjes
200 ml Fever Tree tonic
plakjes verse gember, met schil

Traditioneel schenk je een G&T in een bourgogneglas, maar een ander ruim glas mag ook.

Doe de pimentkorrels in het glas, schenk er gin over. Zo komt de geur van piment mooi vrij die perfect past bij de gin. Pimentkorrels hebben veel smaak aan de buitenkant die direct vrijkomt als de korrel in contact komt met vocht.

Schep nu het glas vol met ijsblokjes en schenk er dan de tonic over.

Garneer met 1 of 2 dungesneden plakjes verse gember tussen het ijs. Enjoy!

* Een bijzondere Nederlandse gin op basis van moutwijn en korianderblad, vl92.com

RECEPT IVAR DE LANGE STYLING MAAIKE KOORMAN FOTOGRAFIE EN VIDEO JOHAN ZANDBERGEN

 

 

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.