kipkebabs en gepofte aubergine met harissaolie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thuis eten is bij delicious.friend Janneke Philippi vrijwel elke dag iets fijns, dat laat ze je elke maand zien. Met vandaag al veel voorpret voor ons feestnummer, vol zomerse feestgerechten. Zoals deze kipkebabs met gepofte aubergine en harissaolie.

kipkebabs en gepofte aubergine met harissaolie

hoofdgerecht | 4 personen

500 g kipfilet, in blokjes
3-4 tl harissa*
sap van 1 limoen
4 kleine aubergines
200 g Turkse yoghurt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 bosje koriander, grof gesneden
5 el olijfolie
1 kleine romaine sla
extra vierge olijfolie
1 plat (Turks) brood

Meng de kipblokjes met 2-3 el harissa en het limoensap en zet 30 min. in de koelkast om te marineren.

Verwarm de oven voor op 220ºC. Prik de aubergines rondom met een vork in. Leg ze op een bakplaat en pof ze in de voorverwarmde oven in 30-40 min. gaar. Keer ze regelmatig.
Meng intussen de yoghurt met de knoflook en zout naar smaak.

Rijg de kipblokjes aan spiesen. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de kipkebabs in 10-12 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de sla en verdeel over 4 borden of een grote schaal.

Leg de kipkebabs op de sla. Bestrooi met de helft van de koriander en besprenkel royaal met extra vierge olijfolie. Halveer de aubergines over de lengte en leg ze ook op de schaal. Meng de laatste theelepel harissa met de laatste 2 el olijfolie en besprenkel de aubergines ermee. Strooi er de rest van de koriander over. Serveer de kipkebabs en aubergine met de knoflookyoghurt en het brood.

* Harissa is verkrijgbaar bij marokkaanse of turkse winkels en de supermarkt. De heetheid verschilt van merk tot merk. Proef dus even voordat je teveel toevoegt.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 40 min.

kinderkebab
Janneke: ‘Voor de kinderen maak ik een aparte portie kebab. Ik marineer hun kippenvlees met alleen wat limoensap, knoflook, olijfolie, gedroogde oregano en zout en peper of een beetje harissa.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

kipkebabs aubergine harissaolie - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze