nr.1 foodmagazine

zeeuwse bolussen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zeeuwse bolussen, je kent ze vast wel, die waanzinnig lekkere kaneelbroodjes uit Zeeland. Thuis meesnoepen? Wij geven je het recept voor onze superlekkere mini-versie van Zeeuwse bolussen. Begin op tijd,  want de broodjes moeten twee keer rijzen! Lekker met een lik boter!

zeeuwse bolussen

zoet | 16 stuks

2 tl zout
500 g bloem
1 zakje gedroogde gist
1 ei, losgeklopt
250 ml volle melk
50 g zachte roomboter
250 g donkere basterdsuiker
1 el kaneel

Strooi het zout in een kom of keukenmachine. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi er de gist in. Meng met het ei en de melk voeg de boter in vlokjes langs de rand toe. Kneed in de keukenmachine tot een soepel deeg, of gebruik een mixer met deeghaken.

Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt 45 min. op kamertemperatuur rijzen.

Meng op een bord de suiker met de kaneel. Druk het deeg plat, vorm er 16 bolletjes van. Rol elk bolletje tot een streng van 14-15 cm. Bestrijk met water en rol door de kaneelsuiker.

Rol tot een slakkenhuis en steek het uiteinde aan de onderzijde in het midden vast. Laat de bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat afgedekt 30 min. rijzen.

Verwarm de oven voor tot 220ºC. Bak de bolussen in ± 10 min. gaar. Laat ze omgekeerd op een rooster afkoelen. Eet ze met een dikke laag roomboter.

Bereiden ± 20 min. / wachten ± 75 min. / oven ± 10 min.

 

bakboek

Nog meer zoet? Bestel dan hier delicious. hét bakboek Hierin staan 132 heerlijke recepten. Van macaron tot appeltaart; 132x verleidelijk zoet uit 6 jaar delicious. Voor ontbijt, lunch, diner, of bij de koffie… Dit boek staat vol met de beste recepten om het leven te vieren! Een musthave voor bakliefhebbers en zoetekauwen. € 17,95

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

zeeuwse bolus - delicious