nr.1 foodmagazine

gehaktballen in Belgische biersaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. Hét vleesboek geeft je 100 originele recepten voor rund & kalf, varken, lam, gevogelte en wild. En zoals met elk magazine of kookboek hebben wij ook uit delicious. Hét vleesboek onze favorieten, waaronder deze gehaktballen in Belgische biersaus.

gehaktballen in Belgische biersaus

hoofdgerecht | 4 personen

2 witte boterhammen
100 ml melk
2 kleine uien, heel fijngesneden
1 el fijngehakte verse tijmblaadjes
1 ei
½ tl geraspte nootmuskaat
500 g rund- of half-om-halfgehakt
70 g boter
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 el bloem
500 ml donker Belgisch bier
1 el appelstroop

Week de boterhammen ± 5 min. in de melk. Knijp ze goed uit en kneed ze samen met de ui, tijm, ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm 8 ballen van het gehakt.

Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de ballen in ± 3 min. rondom bruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak hierin de sjalot met de knoflook zachtjes ± 3 min. Voeg de bloem toe en bak deze 1 min. mee. Schenk het bier in de pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze nog 30 min. op laag vuur gaar stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 30 min.

vleesboek van delicious.

Voor de lekkerste vleesrecepten bestel je delicious. hét vleesboek in onze webshop!

delicious. Hét vleesboek | ISBN 978 90 5956 513 5 | € 17,95 | Fontaine Uitgevers | BESTELLEN

Gehaktballen in biersaus - Vleesboek