nr.1 foodmagazine

BLOG – bier wordt zeg maar echt mijn ding

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bierbenjamins Arjan en Bas zetten de volle schuimkraag van een kleine Duvel aan hun lippen. Vorige week proefden zij in het spectaculaire Rotterdamse nhow hotel bier & spijs. Bas: ‘Bier wordt zeg maar echt mijn ding.’

Online-redacteur Bas: ‘Natuurlijk is daar dat uitzicht over Rotterdam, natuurlijk straalt de bar kosmopolitische ambiance uit, natuurlijk raak je hoteldebotel verliefd op de hotelkamer….maar Duvel is ook gewoon een waanzinnig fijn bier. Ruig en bourgondisch, alsof een haak je van je plek pakt en neerzet op een Vlaams terras. Ook mooi: het is een stuk beter verkrijgbaar dan die andere bieren van lokale brouwers. Van Duvel is nu ook een kleiner flesje (18cl) op de markt gebracht. We proefden Duvel met een zalmtartaar, aspergesoep en visrisotto. We zetten onze tanden in procureur met pastinaak-aardappelpuree en dronken daarbij La Chouffe. Ik sloeg de kaasgang met Tripel Hop over, maar lepelde wel rabarber met witte-chocolade moes op. Daar paste het fruitige Liefmans beregoed bij.’

DUVEL

‘Twee weken geleden kwam mijn vriend terug van een optreden in Brugge met een rugtas volgeladen met Belgisch bier, waaronder Duvel Tripel Hop 2014. Dat is een tripel en dus een beetje zwaar bier. Daar merk je alleen niets van wanneer je het proeft. Het bier scoort op alle punten die ik in een speciaalbier zoek. Zoet, fris, lichtbitter, makkelijk en lekker om te drinken bij het eten. De Brugse flesjes waren zo op. Dus als je de Tripel Hop 2014 tegenkomt, bijv. bij de Bierkoning in Amsterdam, meteen inslaan!’

TEKST BAS ROBBEN FOTO’S DUVEL, BAS ROBBEN EN CHE-SHENG WU

 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

duvel