nr.1 foodmagazine

komkommer inmaken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

zoetzuur

Ingemaakte komkommer is een perfecte partner bij pittige en rijke gerechten. Het frisse, knapperige van de groente en het zuur van de azijn maakt het goede vrienden van burgers, worstjes en zomersalades. Wij mogen het recept uit Echt Eten van Jonathan Karpathios met je delen!            

Je hebt voor dit recept een liter zoetzuur nodig. Dat maak je door 5 dl water met 5 dl azijn en 500 gr suiker aan de kook te brengen. Laat het dan 1 minuut koken.

ingemaakte komkommer

3 komkommers, in dunne plakken gesneden
1 sjalot, in fijne ringen
1 l zoetzuur
1 tl mosterdzaad
1 tl venkelzaad
1 laurierblaadje

ook nodig: één brandschone weckpot

Verdeel de plakjes komkommer en de sjalotringetjes in de weckpot. Breng het zoetzuur weer aan de kook, samen met het mosterdzaad, het venkelzaad en de laurier. Giet het over de komkommer en de sjalot in de weckpot. Sluit de weckpot goed af en zet hem op een koele, donkere plek een week weg.