h – van halloumi tot hummus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Halloumi is een Griekse-Cypriotische schapenkaas, te koop bij gespecialiseerde kaaswinkels, sommige supermarkten en delicatessenzaken. Omdat halloumi niet snel smelt, is de kaas heel geschikt om te bakken en grillen. Vervang evt. door mozzarella of feta.

Harde bloem of ‘durum’ bloem is meel gemaakt van een hardere tarwesoort, bevat meer gluten dan gewone bloem. Bloem van harde tarwe is te koop bij Italiaanse speciaalzaken, in natuurwinkels en bij sommige ruimer gesorteerde supermarkten.

Harissa is een Noord-Afrikaanse, gekruide peperpasta, gemaakt van pepers met o.a. knoflook en koriander en komijn. Je kunt het kopen bij mediterrane winkels en sommige supermarkten. Vervang harissa evt. door een gekruide sambal.

Havercrackers of oat cakes zijn hartige crackers gemaakt van haver. Ze worden in Ierland, Schotland en Engeland veel gegeten. Oat cakes zijn online te bestellen. Of vervang ze door andere volkorencrackers.

Hoisinsaus is een dikke, gefermenteerde, Chinese saus van sojabonen, azijn, suiker en kruiden, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten of toko’s.

Hokkiennoedels zien eruit als dikke gele spaghetti en zijn verkrijgbaar bij de toko. Vervang eventueel door eiermie.

Hotplate is eigenlijk een vuurvaste plaat (van gietijzer of ander metaal) of bakplaat die je op de barbecue zet. De plaat zorgt voor een gelijkmatige hitteverdeling. Een soort buitenkookplaat, maar dan voor op houtskoolvuur. Te koop bij kookwinkels.

Hummus is een dip van gepureerde kikkererwten, sesampasta (tahin), citroensap, knoflook en specerijen, te koop bij Mediterrane en Midden-Oosterse winkels, veel supermarkten en natuurwinkels.

Meer artikelen

in balans

in balans – delicious. juli

Vezels zijn onverteerbare stoffen in groenten, fruit, peulvruchten en andere plantaardige producten. Deze zijn bijzonder nuttig voor de spijsvertering en zorgen bovendien voor een lekker voldaan

v – van vanillehoning tot vissaus

Vanillehoning Vanillehoning wordt verkocht bij sommige delicatessenzaken. Je kunt ook vloeibare bloemenhoning gebruiken en daar zelf wat vanille aan toevoegen. Of een vanillepeul in honing

w – van wagyu tot wontonvellen

Wagyu is Japans rundvlees: ‘wa’ verwijst naar het land Japan en ‘gyu’ naar ‘rundvlees in levende zin’. Wagyu is van een uitzonderlijke kwaliteit en ook

z – van za’atar tot zwoerd

Za’atar is een Midden-Oosters specerijenmengsel, te koop bij Turkse, Marokkaanse en Midden-Oosterse winkels en online. Of maak het zelf van 30 g gemalen sumakbessen (zie Sumak),