jam-gek x 3

Kate's Slow Jam in gras

Deze 3 dames maken er wat van! Van de lekkerste vruchten koken ze bijzondere jams. En dat allemaal met seizoensgebonden streekproducten. Wij staan helemaal achter deze fijne initiatieven en stellen hier daarom 3 jam-meisjes voor!

  • kittyjamKitty is graag in de natuur. Ze wandelt in Utrecht en ook in Frankrijk is ze veel buiten. Daar plukt ze fruit waar ze zelf jam van maakt. Inmiddels puilt Kitty’s huis uit van de potjes en staat ze, samen met haar dochter, op streekmarkten door het hele land. Tomaat, rabarber en pompoen is nog maar een kleine greep uit de ingrediënten voor haar ruim veertig recepten. De jams worden gemaakt op basis van diksap of honing in plaats van suiker. Tijdens haar jam-sessies vertelt Kitty je alles over jam en kan je zelf een eigen, unieke jam maken! kittys-jam.nl

 

  • Kate's Slow JamKate is Britse en woont in Amsterdam. Al van kleins af aan staat ze met haar ouders en grootouders in de keuken. Tegenwoordig kan iedereen genieten van de lekkere jams uit Kate’s keuken. Hoewel een jam al in zo’n tien minuten gemaakt kan worden, laat Kate haar ingrediënten tot wel 3 dagen staan zodat de smaak van het fruit optimaal vrij komt. Fijn: door de mooie verpakking is dit een ideaal decembercadeau! katesslowjam.com

 

  • jam2In de jaren ’30 werden al proefvelden rozenbottels aangelegd omdat toen al duidelijk was dat deze vruchten vol vitamine C zitten. Kort na de oorlog besloten Hans Moerkoet en zijn vrouw in dit nieuwe avontuur te springen en begonnen deze nieuwe, nog onbekende vrucht te verbouwen op hun land in Wijk bij Duurstede. Rozenbotteltuin De Put wordt inmiddels gerund door dochter Emmelie Moerkoet en Eric Hees. Het planten, snoeien en zaaien doen ze zelf en bij de jaarlijkse pluk worden ze geholpen door bekenden uit de buurt. In Rozenbotteltuin wordt rozenbottelwijn en natuurlijk ook rozenbotteljam gemaakt. Elke zondag ben je welkom voor een rondleiding en verschillende activiteiten! rozenbotteltuindeput.nl