culi-vraag: chocoladetaartjes met room en frambozen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In delicious.december verleiden we je met prachtige taarten en cakes die er professioneel uitzien, maar allesbehalve moeilijk te maken zijn. delicious.lezer Cor ging aan de slag met de chocoladetaartjes met room en frambozen. Helaas ging het niet als gepland en vroeg Cor zich af wat hij fout had gedaan. Culi-redacteur Trudelies geeft antwoord!

De taartjes zijn – zoals gebruikelijk bij ons – getest in de delicious.keuken. Belangrijk is om in de taartjes een satépen te prikken, zodat je kunt testen of het taartje gaar is. Komt de satépen er schoon uit, dan is het taartje gaar.

Daarnaast zijn de volgende zaken belangrijk bij het maken van de taartjes:

  • Klop de boter en suiker goed romig. Hoe korter je klopt, hoe minder luchtig het eindresultaat zal zijn.
  • Klop het ei goed door het beslag. Dit staat niet geheel duidelijk aangegeven, maar is wel belangrijk.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag. Niet kloppen, want dan haal je de lucht eruit. En juist die lucht heb je nodig voor een perfect taartje.
  • De taartjes worden in het recept met bakringen gemaakt. Heb je geen bakringen? Strijk het beslag op een ingevette bakplaat van ± 28-40 cm uit. Bak het nu 10-15 min. (dit is korter dan in het recept in delicious., want het beslag is dunner uitgestreken). Laat de plaatkoek afkoelen en steek er 12 rondjes uit met een steker.
Chocoladetaartjes met room en frambozen