pastarol met pompoen en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoen: er is geen groente die meer bij het najaar past dan onze oranje vriend. Zonde om ‘m alleen voor Halloween te gebruiken. Kirsten heeft tal van ideeën in petto voor deze geweldige vrucht die rond september van het land komt en bijna het hele jaar verkrijgbaar is. Een prachtige Italiaanse pastarol met pompoen bijvoorbeeld.

Rol ook auberginerepen met mozzarella, tomaten en pijnboompitten tot een hapklare maaltijd…

pastarol met pompoen en geitenkaas

Tip van de redactie: ‘Gasten over de vloer. Bereid de rollen voor en bewaar ze in de koelkast. In een grote braadslede kun je de rol(len) ook prima in de oven in een waterbad gaarkoken.’

voorgerecht | 4 personen | v

550 g butternutsquash*, zaad eruit,  in blokjes
3 el olijfolie
75 g roomboter
2 middelgrote uien, in blokjes
2 teentjes knoflook
240 g zachte geitenkaas
75 g pecannoten
75 g dille
200 g verse pastavellen* (zelfgemaakt of gekocht)
1 eierdooier, losgeklopt met 1 el water
blaadjes van 6 takjes salie
ook nodig: wijde pan of ideaal is een vispan om de pastarol in te garen, keukengaren

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Doe de olijfolie in een bakblik, doe er de blokjes pompoen in en bestrooi met 1 theelepel zout en wat peper en schep om. Rooster de blokjes in 30 min. in de oven gaar.

Bak ondertussen in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur in 25 gram boter de uien en de knoflook 10-13 min., zodat ze langzaam goudbruin kleuren en karamelliseren.

Haal de pompoen uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Voeg dan de uien, knoflook, geitenkaas, pecannoten en dille toe. Meng alles goed door elkaar.

Vorm van de pastavellen op een schone theedoek een rechthoek, waarvan de breedte iets kleiner is dan je wijdste pan en bestrijk de randen, die elkaar ½ cm moeten overlappen, met wat losgklopt ei. Druk de randen licht aan, zodat ze vast zitten. Verdeel het pompoenmengsel gelijkmatig en dun over de pasta, maar houdt bij de buitenste randen 1 cm vrij. Rol de rol op met behulp van de theedoek zoals je sushi oprolt, maar niet al te strak. Druk de zijkanten dicht. Rol de pastarol strak in de theedoek en bind de uiteinden goed strak dicht met keukentouw.

Breng in je wijdste pan een flinke laag water, zodat de theedoek-pastarol straks onder water ligt, aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe. Leg de theedoek-pastarol voorzichtig in het water en laat 20 min. zachtjes koken.

Verwarm 5 min. voor het einde van de kooktijd de rest van de boter in een steelpan, laat licht kleuren en leg de salieblaadjes erin. Bak ze in 1 min. krokant.

Verwijder de theedoek. Snijd de rol in dikke plakken, de lelijke buitenkantjes gebruik je niet, en serveer met de salieboter.

* Verse pastavellen voor lasagne kun je tegenwoordig in het koelvak van veel supermarkten kopen.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 30 min.

zelf pasta maken? draai grote vellen
Kneed van 100 g bloem, 100 g fijne tarwegries of durummeel en 2 middelgrote eieren een soepel pastadeeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. Rol het met de pastamachine uit tot rechthoekige lange lappen tot de één na dunste dikte of rol zo dun mogelijk met de deegroller uit. Snijd de vellen recht bij en leg ze zo, elkaar ½ cm overlappend, op een schone theedoek dat ze een groot rechthoek van 20-25 cm breedte bij 35-40 cm lengte vormen. Gebruik je wijdste pan en meet de doorsnede en pas zo nodig de breedte van het pastavel aan. De rol moet nl in ruim water in de pan gaarkoken. Een vispan is ideaal.

Bereiden ± 20 min.

KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

10 jaar delicious boek

De allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit verzamelalbum. Een echte must-have voor in de keuken. Ook leuk om cadeau te doen!

pastarol met pompoen en geitenkaas - delicious